© Ekonomim TV

Assan Alüminyum karbonsuzlaşma yol haritasını yayınladı

Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren yassı alüminyum sektörünün önde gelen şirketlerinden Assan Alüminyum, sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında ‘Karbonsuzlaşma Yol Haritası 2050’yi yayınladı. Şirket yol haritası kapsamında karbon ayak izini 2030'a kadar 7 ton, 2035'e kadar 3 ton karbondioksit eşdeğerine (CO2e/t), 2050'ye kadar da net sıfır değerine ulaştırmayı hedefliyor.

Assan Alüminyum, son yıllarda hız verdiği sürdürülebilirlik faaliyetlerine devam ediyor. Şirket yüzde 100 iklim etiketli olarak International Finance Corporation’dan (IFC) aldığı 90 milyon dolarlık yeşil kredi desteğiyle hayata geçirilen yatırımlarında üretim kapasitesini yükseltirken, enerji ve kaynak verimliliğini de beraberinde artırıyor, karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Yenilenebilir enerji yatırımları da şirketin karbonsuzlaşma yolculuğundaki en önemli adımlarından biri.

 

Şirket bu kapsamda, ‘Karbonsuzlaşma Yol Haritası 2050’yi yayınladı. Şirketin hazırlanan yol haritasına göre hedefi karbon ayak izini 2030'a kadar 7 ton, 2035'e kadar da 3 ton karbondioksit eşdeğerine (tCO2e/t) ulaştırmak, 2050'ye kadar ise net sıfır değerine ulaşmak.

 

Bugün küresel emisyonların yüzde 2’sini, bir milyar ton karbondioksit eşdeğeri (1 Gt CO2e) ile alüminyum sektörünün oluşturduğunu vurgulayan Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, sektörün bu oranı sınırlandırmak için önlemler alması gerektiğini belirtti. Güngör, önlem alınmaması halinde emisyonların, nüfus artışı ve ekonomik gelişmenin etkisiyle 2050'ye kadar hatırı sayılır oranında artacağının öngörüldüğünü söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER