© Ekonomim TV

Ekonomik kriz kimi vurdu?

2024 yılı itibariyle bir çok alanda: gıda, tekstil, otomobil fiyatlarında artışlar tavan yaparken halk ise bu durumdan şikayetçi!

 

Fakat diğer yandan tatil dönemlerinde otellerin doluluk oranı ise şaşkınlık yaratıyor. Uçuk fiyatlara rağmen oteller doluluk oranından birbiriyle yarışırken diğer yandan halk, pahalılık konusundan şikayetçi.

Kafelerden şikayetçi olan vatandaşlar, kafelerde bir kahveye 150 TL, bir bardak çaya ise 50 TL veriyor. Peki bu durumda bu pahalılık kimleri vurdu. İstanbulda geçinmenin sınırı üç asgari ücret olmuşken, bu durum alt tabandaki vatandaşı mı rahatsız ediyor? 

Tekstilde fiyatlar uçuşa geçmişken şikayet eden vatandaşlar bir ayakkabıya 5 bin TL veriyor. Diğer yandan kış turizminde fiyatlar uçuşa geçmesine rağmen doluluk oranı ise kafaları karıştırdı. 

Erciyes Dağı’nı hafta sonunda 127 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden bir olan Erciyes Dağı, ziyaretçi akınına uğruyor. Yarı yıl tatilinde 1.5 milyon kişinin ziyaret ederek rekor kıran Erciyes, hafta sonlarında da ziyaretçi akınına uğruyor. Geçtiğimiz hafta sonunda 127 bin kişinin ziyaret ettiği Erciyes’te 7’den 70’e vatandaşlar eğlenceli vakit geçirdi. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER