© Ekonomim TV

Fed'in Kasım'da ne yapacağını kritik iki rapor belirleyecek

Kasım ayındaki kritik iki veri Fed'in faiz kararında belirleyici olacak. Bazı piyasa gözlemcileri verilerin Fed'in faiz indirimine ara vermesine sebep olabileceğini savunuyor.

Önümüzdeki hafta, Fed faiz oranlarını tekrar düşürecek mi yoksa ara mı verecek?

Bunlar, Fed’in 6-7 Kasım'daki toplantısında masada olan iki seçenek gibi görünüyor ve bu hafta enflasyon ve istihdam piyasasıyla ilgili iki rapor faiz kararında belirleyici olabilir.

Perşembe günü açıklanacak enflasyon göstergesinin beklenenden daha sert gelmesi ve cuma günü Çalışma Bakanlığı'nın raporundaki iş verilerinin beklenenden daha sıcak olması durumunda, Wilmington Trust Tahvil Portföy Yöneticisi Wil Stith'e göre "Daha önce 50 baz puan düşürdükleri için ara vermeyi tartışabilirler" dedi.

LPL Financial Baş Ekonomisti Jeffrey Roach, güçlü iş verilerinin "Fed'i Kasım ayında ara vermeye ikna edebileceğini" ekledi.

Ancak diğer Fed gözlemcileri, Perşembe ve Cuma günü açıklanacak verilerin Fed'in aşağı yönlü yolunu değiştirmesinin olası olmadığını söyledi.

Harris Financial Group Yönetici Ortağı Jamie Cox, "Fed zaten Kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimine doğru gidiyor ve veriler ne söylerse söylesin, bu gidişatı değiştirmesi pek olası değil" dedi.

Morgan Stanley Wealth Management'ın Baş Ekonomi Stratejisti Ellen Zentner, istihdam verilerinde büyük bir sürpriz olmadığı sürece, "Fed'in 7 Kasım'da faiz oranlarını çeyrek puan daha düşürmeyeceğini düşünmek için hiçbir neden yok" dedi.

Şu an itibariyle, birçok yatırımcı bu değerlendirmeye katılıyor. Yatırımcılar, Fed yetkililerinin 6-7 Kasım'da 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığının yüzde 90'dan fazla olduğunu fiyatlıyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER