© Ekonomim TV

Kahramanmaraş’ta 1. sınıf lokanta fiyatları uçtu?

Kahramanmaraş Esnaf ve sanatkârlar odalar birliği tarafından 1. sınıf lokanta ve kebapçılara mahsus yeni fiyat tarifesi halka yıldönümü hediyesi olarak sunuldu.


Depremin yıldönümüne birkaç gün kalmasıyla birlikte Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar odaları birliği tarafından açıklanan 1. sınıf lokanta ve kebapçılara yeni ücret tarifesi Kahramanmaraşlılara hediye olarak sunuldu.

Peki bu fiyatlar İstanbul’da ne durumda?

Tahmini oranlar:

Kahramanmaraş’ta çorba 100 TL, İstanbul’da bu çorba 60 ile 150 TL’ye satılıyor.

Kahramanmaraş’ta ızgaralar 300 TL, İstanbul’da ızgaralar 200- ile 300  TL, 1. sınıf lokantalarda 350TL'ye satılıyor.

Kahramanmaraş’ta et döner 250 TL, İstanbul’da 150 ile 300 TL , 1. sınıf lokantada 400 TL’ye satılıyor.

Kahramanmaraş’ta içli köfte 60 TL, İstanbul’da 40 ile 70 TL, 1. sınıf lokantada 90 TL'ye satılıyor.

Kahramanmaraş’ta İskender 300 TL, İstanbul’da 200 ile 250 TL, 1. sınıf lokantada 300TL'ye satılıyor.

 

6 Şubat depremlerinden sonra kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrasında ev sahipleri faydalanırken, depremin yıldönümüne günler kalmasıyla birlikte bu kez restoran fiyatları uçuşa geçti. Peki bu duruma halk ne diyecek? Zorlu şartlarda hayatta kalma mücadelesi veren depremzedeler hayatın getirmiş olduğu zamlardan sonra geçimlerine nasıl devam edecekler.

Depremzedeler için lokantalarda yemek yemek hayal oldu!

Yetkililer bir taraftan fahiş kira, gıda fiyatların önüne geçmeye çalışırken diğer yandan restoran fiyatlarında afaki artışlar halkın maddi yaşam gücünü daha bir alt kademeye düşürecek. Yetkililer Kahramanmaraş restoran fiyatlarındaki bu artışa ne diyecek?

Kahramanmaraş İstanbul ile yarışıyor!

Kahramanmaraş 1. sınıf lokantalara verilen tarifenin İstanbul 1. sınıf lokantalarla yarışması ise Kahramanmaraş halkının istanbul'da sadece trafik sorununun ekstra olduğunu gözler önüne seriyor. Peki, bu fiyat tarifeleriyle iki şehir kıyaslandığında geriye sadece trafik sorununun Kahramanmaraş ile İstanbul arasında fark olduğu ortaya çıkıyor. 

Kira oranları hemen hemen aynı?

Peki,iki şehir kıyaslandığında kira oranları ne durumda?

TAHMİNİ ORAN?

Büyük bir oranın olmadığı İstanbul ve Kahramanmaraş arasında yaşanabilir düzeyde kira oranlarında 2 bin ile 4 bin arasında oynama yapıldığı tespit edildi. Bu durumda Kahramanmaraş halkı neden İstanbul'da yaşamasın?

NOT:

Kira ve lokanta gibi alanların lüks alanlar dışında tutulduğu ve ortalama yaşanabilir standartlar çerçevesinde bir araştırmayla sunulduğunu belirtmek isteriz.

EKONOMİM DERGİSİ - EKONOMİM TV

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER