© Ekonomim TV

Kurban Bayramı öncesi önemli uyarı: Etlerinizi heba etmeyin!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Bulut, kurban etlerinin ruhsatlı ve işinin ehli mahalle kasaplarına emanet edilmesinin önemini vurguladı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, her yıl Kurban Bayramı'nda sokak başlarına farklı meslek grupları tarafından yerleştirilen kıyma makinelerinin ciddi sağlık riskleri taşıdığına dikkat çekerek, senede bir kez kullanılan, kömürlük ve depolardan çıkarılan bu makinelerin, pas ve mikroplarla dolu olduğunu, soğutucusu olmadığı için de eti çekerken ısınıp bakteri ürettiğini ifade etti.

Kurban etlerinin sıcak kaplara koyulup ağzının kapatılmaması gerektiğini belirten Bulut, "Her Kurban Bayramı'nda bu yanlış yapılıyor. Kesilen etler, sofra bezlerinin üzerine serilmeli ve bir iki saat soğuyup kanının süzülmesi sağlanmalı. Sonrasında kaplara koyularak, ağzı kapatılmadan hava alacak şekilde mahalle kasaplarına teslim edilmelidir. Etlerinizi dışarıda bekletmeyin, ev tipi dolapların alt bölümlerinde havasız bırakmayın. Dinlendikten sonra direkt dondurun. Kurban etlerinizi heba etmeyin." dedi.

KESİM YAPACAK KİŞİLERE DİKKAT!

Bulut, kurban kesimi yapacak kişilerin dini kurallara uymasına, kasaplık belgesine sahip olmasına ve bıçak kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Eline bıçağı alıp kurban kesmeye çalışanlara dikkat edin. Kurban etlerinin düzgün ve muntazam kesilmesi, kasapların etleri işlemesini kolaylaştırır." diye konuştu.

DENETİMLER VE CEZAİ İŞLEMLER

Ankara Valiliğinin çıkardığı genelge doğrultusunda denetimlerin yoğunlaştırılacağını belirten Bulut, "Kasap ruhsatlı dükkanlar hariç, farklı meslek gruplarında kıyma makineleri ile et çekenlere cezai işlem yapılacaktır. Bakkal, nalbur, yufkacı, beyaz eşya satıcısı, tesisatçı, kuruyemişçi, tekelci, ayakkabı tamircisi gibi farklı meslek kuruluşlarında kıyma makinesi takıp et çekenlere ceza uygulanacaktır. Herkes işini yapsın, mahalle kasaplarınıza gidin." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER