© Ekonomim TV

Tarım ve sanayinin maksimum düzeye getireceğiz

Bakan Yumaklı: "Tarımsal potansiyelimizin etkin bir şekilde kullanmadan güçlü bir kalkınmadan söz edemeyiz"

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tarımsal potansiyelimizin etkin bir şekilde kullanmadan güçlü bir kalkınmadan söz edemeyiz. Çünkü her tarafın sektörünü hem de kaynaklı sanayiyi geliştirerek güçlendirerek kalkınmada güveni, mutlaka temin ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bu misyonla Tarım ve sanayinin entegrasyonunu inşallah maksimum düzeye getireceğiz” dedi.

Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen İhtisas Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı. Açılışa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, milletvekilleri ve çok sayıda iş insanı katıldı. Açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Kastamonulu olan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir yaptı.

"Kastamonu’muzun da gelişim sürecine katkı sunacak çalışmaların altına hep birlikte imza atacağız"

Açılış konuşması yapan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "4 gün sürecek olan fuarın Kastamonu iş dünyamızın çok kıymetli temsilcilerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabii buradan bakanımızın da Kastamonulu olarak burada olması anlamlı. İnşallah bakanımızın da öncülüğünde, tüm fertlerimizle birlikte Kastamonu’muzun da inşallah gelişim sürecine katkı sunacak çalışmaların altına hep birlikte imza atacağız. Ülkemiz 2002 yılında bugüne kadar ihracat konusunda 33 bin firma sayısının 101 bine çıkarmış olması, ihracat rakamlarında da 84 milyar dolarlık bir hacimden 254 milyar dolara ulaşmış, bir ülkenin nereden nereye geldiğini ifade ediyor” diye konuştu.

"Türkiye adeta bulunduğu coğrafyanın değil, dünyanın yıldızı haline geldi”

Programda konuşan Tarım ve Oman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bizler milletimizden aldığımız güçle insanımızın huzuru için, refahı için, ülkemizin istiklali ve istikbali için çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. Türkiye ekonomisini hem bölgemizde ve dünyada elbette hak ettiği yere ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Ancak şunu da biliyorum ki bu gelişmenin, bu her alana yayılabilmesi için güçlü bir girişimcilik şarttır. Zira üretimin lokomotifi gücü dahası siz kıymetli kahraman girişimcilerimizdir. Son 21 yıllık süreçte ülkemizde birçok değişiklikler oldu. Nüfusumuz, üretkenliğimiz, gelişmemiz, büyümemiz, ekonomimiz ve her şeyden önemlisi uluslararası arenada ortaya koyduğumuz performansla Türkiye adeta bulunduğu coğrafyanın değil, dünyanın yıldızı haline geldi” dedi.

"Tarım ve sanayinin entegrasyonunu maksimum düzeye getireceğiz”

Tarım ve sanayinin entegrasyonunu maksimum düzeye getireceklerini belirten Bakan Yumaklı, “Bütün dünya bir Covid salgını yaşadı. Ama bizi sadece o değil 6 Şubat’taki depremlerle beraber hakikaten çok zorlayan, bize hasar veren, ülkemizin ekonomisini, istikrarı bir büyüme göster için engel olacağını düşündüğümüz bir süreci yaşadık. Büyüme, üretim, istihdam, ihracat bu konularda tablonun giderek çok daha olumlu bir seyir izlediğimizi hepimiz de görüyoruz. Bizler girişimcilerimizin bu noktalarda yalnız bırakmıyoruz, bırakmayacağız da. Birlikte başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz. Üretimi ve verimliliği arttırmak için, işsizliği azaltmak için ki hem son açıklanan veriler uzun zamanların en iyi rakamlarına ulaştık. Her imkanı değerlendirmek için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Bütün girişimcilerimizle beraber iş insanlarımızla beraber inşallah Türkiye yüzyılının hep birlikte inşa edeceğiz. Tarımsal potansiyelimizin etkin bir şekilde kullanmadan güçlü bir kalkınmadan söz edemeyiz. Çünkü her tarafın sektörünü hem de kaynaklı sanayiyi geliştirerek güçlendirerek kalkınmada güveni, mutlaka temin ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bu misyonla Tarım ve sanayinin entegrasyonunu inşallah maksimum düzeye getireceğiz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER