PİYASALAR: DOLAR,ALTIN
İstanbul
10 Ocak, 2025, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İhracat Hedefi 500 Milyon Dolar!


tepe promosyon reklam
İhracat Hedefi 500 Milyon Dolar!
Dünyada yaklaşık 5 milyar dolar hacme ulaşan un, tahıl, bakliyat ve yem işleme teknolojileri üreticileri, 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek İDMA İstanbul’da 10’uncu kez bir araya gelecek.
ekonomim kapak

Yenilikçi teknolojilerle enerji verimliliği yüksek modern üretim tesisleri kuran yerli üreticilere, uzun yıllardır ihracat kapıları açan İDMA fuarları, Türkiye’nin 100’üncü yılında 10’uncu İstanbul buluşmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sektöründe dünyanın en büyük uluslararası fuarlarına imza atan İDMA, 10’uncu İstanbul edisyonunda un, tahıl, bakliyat, yem üretim makinaları ve teknoloji üreticilerini 120 ülkeden 10.000 profesyonel ziyaretçiyle bir araya getirecek. Yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat rakamıyla dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alan yerli un, tahıl, bakliyat ve yem işleme teknolojileri üreticilerimizin 500 milyon dolarlık ihracat başarısı hedeflediği İDMA İstanbul; yeni tesis kuracak yatırımcıları, mevcut tesislerinin kapasitelerini büyütmek isteyen üreticileri ve sektörün tüm temsilcilerini bir araya getirecek.

Uluslararası Yem Endüstrisi Federasyonu’na (IFIF) göre yıllık küresel ticaret hacmi 500 milyar dolara ulaşan karma yem endüstrisini ve 165 milyar dolara ulaşan tahıl sektörünü doğrudan ilgilendiren un, yem ve tahıl işleme makineleri sektörü, 5 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşırken 2025 yılında bu rakamın 6 milyar doları geçmesi bekleniyor. Önümüzdeki dönemde özellikle nüfus artış hızının yüksek olduğu bölgelerde yem, tahıl, bakliyat, un ve unlu mamullere olan talebin artması beklenmekte. Bu noktada en önemli bölgeler; Güneydoğu Asya ile birlikte Sahra Altı Afrika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin tahıl işleme teknolojileri endüstrisinin ana merkezlerinden biri olması ve tarımsal ürünlere olan talebin artması beklenen Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yakın olması, Türkiye’nin küresel pazarda en önemli aktörler arasındaki yerini pekiştiriyor.

Dünyanın en önemli gündem konuları arasında yer alan gıda sorunu, ülkelerin tekrar tarım yatırımlarına yönelmesine neden oldu. Üretimi artırmakla birlikte tarımsal mamullerin işlenmesi ve depolanmasının da stratejik öneme sahip olduğu günümüzde, özellikle tarım makineleri ve üretim teknolojilerine olan talep her geçen gün artış gösteriyor. Hızla artan nüfusun 2030 yılında protein ihtiyacının günümüze göre yüzde 70 yükselmesi beklendiği göz önüne alındığında, küresel iklim krizi ve kuraklıklarla mücadele eden insanlığın önemli protein kaynağı tahıl ve bakliyat ürünlerine olan bağlılığı artacak. Tarımsal üretim kadar öne çıkan diğer bir konu ise mamullerin işlenerek ürüne dönüştürülmesi. Temel gıda ihtiyacının başında gelen ve uzun süre depolanabilen tahıl ve bakliyat mahsullerini nihai tüketicinin kullanabileceği ürüne dönüştüren teknolojilerin sergileneceği İDMA İstanbul, sektörün tüm paydaşlarını binlerce profesyonel ziyaretçiyle 10’uncu kez buluşturacak.

Tahıl, bakliyat ve yem işleme endüstrisinde düzenlediği başarılı uluslararası fuarlarla tüm dünyada sektörün en büyük buluşmalarına imza atan İDMA, yerli üreticilerin de dahil olduğu dünyanın en önemli tahıl, bakliyat, yem işleme makinaları ve ekipman üreticilerini bir araya getirecek. 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 10’uncusu gerçekleştirilecek olan İDMA İstanbul; “Hububat ve yem değirmenciliği sektörünün uluslararası fuarı” mottosuyla Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri, MENA ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 120 ülkeden 10.000 profesyonel ziyaretçiyi 300 markayla buluşturacak. 

Ülkemizin yükselen üretim gücünü küresel pazarlarla buluşturmaya devam edeceğiz. 

İDMA fuarlarının organizatörü HAGE Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Kalkan“Üretiminin yaklaşık yüzde 90’ını ihraç etme başarısı gösteren yerli un, tahıl, bakliyat, yem işleme endüstrisi ve değirmencilik sektörüne İDMA Fuarlarıyla uzun yıllardır hizmet ediyoruz. 20 yıl önce sektörün ilk ve tek uluslararası teknoloji fuarı olarak başlayan İDMA; bugün tüm dünyada bilinen, takip edilen, trendlerin ve perspektiflerin belirlendiği en büyük sektör buluşmalarına imza atıyor. Şüphesiz bu başarımızın arkasındaki güç; yerli üreticilerimiz. Yüksek üretim kalitesiyle, verimli ve uzun ömürlü tesisler kurarak dünyada adından söz ettiren yerli makine ve teknoloji üreticilerimize yeni satış kanalları açarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugün dünyada faaliyet gösteren tahıl, bakliyat ve yem işleme tesislerinin yarısında Türk mühendislerinin geliştirdiği ürünlerle yerli markalarımızın imzasının olması bizler için en büyük gurur kaynağı. Ülkemizin 100’üncü yılında 10’uncu buluşmayı gerçekleştireceğimiz İDMA İstanbul’da; un, tahıl, bakliyat, yem teknolojileri ve değirmen makineleri üreticilerimize 500 milyon dolarlık ihracat başarısı hedefliyoruz.”  açıklamalarında bulundu.

Güçlü üretim ve kaliteli ürün seçenekleriyle global pazarın önemli üreticileri arasında yer alarak 1 milyar dolarlık ihracat rakamına imza atan Türkiye’nin un, yem, tahıl işleme makineleri ve değirmen üreticilerini 2022 yılında Rusya ile 2023 yılında Endonezya ile buluşturan İDMA, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizin yüzüncü yılında sektörün tüm paydaşlarını anavatanı Türkiye’de ağırlayacak. 10. İDMA İstanbul, 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!