Tekstil sektörünün merkezine dijitali ve inovasyonu alarak, geçmişten bugüne ihracatını 80’den fazla ülkeye ulaştıran Hefa Group; üretim süreçlerinde zararlı kimyasallardan kaçınıyor, yenilenebilir enerji kullanıyor ve atıkları minimumda tutarak sektöre ve gelecek nesillere daha iyi bir gelecek bırakmayı odak noktasına alıyor.
Hefa Group Tekstili Yeniden Tanımlıyor, Geleceği Şekillendiriyor!
Tekstil ürünlerinin tasarımından üretimine kadar her aşamada teknolojiyi entegre ederek; suni deri, ham kumaş örme ve boyahane fabrikalarında dijitalleşme sayesinde üretim kapasitesini artıran Hefa Group, tüm bu süreçte tekstilde çevresel ve sosyal sorumluluğun önemini vurguluyor.
Üretim sürecinde okyanuslarda ve doğada atıl halde bulunan ve çevreye zarar veren pet şişeler, geri dönüşüm tesislerinde ipliğe dönüştürülüyor. Pet şişelerin geri dönüşümü ile elde edilen bu iplikler ise tesisin çeşitli alanlarında kullanılmak üzere kumaş üretiminde kullanılıyor. Giyimlik, döşemelik, suni deri alt bezi vb. gibi birçok alanda kullanılan iplikler, recyle sürecinin devamlılığını sağlıyor.
‘Global Recycled Standard 4.0 belgesi sosyal sorumluluğumuzun bir parçası’
Türkiye'nin önde gelen tekstil üreticilerinden biri olan ve doğaya saygı gösterilmesinin altını çizen Hefa Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Şahinler: ’Üretimde recycle iplik kullanımı, çevre koruma ve sürdürülebilirlik ilkelerine uygun bir şekilde iş yapmanın temel taşlarından biridir. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak çevreye zarar veren atıkları azaltmak ve doğal kaynakları korumak adına önemli adımlar atmaktayız. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma taahhüdümüzü sürdürmeye devam edeceğiz. Pet şişelerden elde edilen recycle iplikleri kullanarak “Döngüsel Ekonomi” ye katkı sağlıyoruz.
Sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularında attığımız adımlar, Hefa Group'un vizyonu doğrultusunda ilerlemesine ve sektördeki etkisini artırmasına olanak tanıyor. Bu yolda, recycle iplik kullanımının yanı sıra, çevre dostu üretim süreçlerini benimsemeye ve daha geniş bir perspektifte sürdürülebilirlik alanında ilerlemeye devam edeceğiz. Çevresel ilkeleri, sosyal gereksinimleri, kimyasal içeriği dikkate alarak üretimin insan ve çevre üzerindeki zararlı etkilerini azaltmayı veya ortadan kaldırmayı hedefleyen Global Recycled Standard 4.0 (GRS Belgesi) alarak, ürünlerimizin geri dönüştürülmüş malzemeler içerdiğini net bir şekilde belgeledik. Bu belge hem çevresel ilkeleri hem de sosyal gereksinimleri gözeterek üretim yapmanın bir taahhüdünü ifade ediyor.’ açıklamasında bulundu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.