Siber saldırılara karşı korunaklı olmayan küçük işletmeler, saldırganların öncelikli hedef noktası oluyor. Çoğunlukla düşük güvenlik bütçesiyle çalışan küçük işletmeler şirket verilerini koruyacak yeterli altyapıya sahip olmadığı için her an saldırıya yakalanma riski taşıyor. ITRC tarafından yapılan araştırmaya göre küçük işletmelerin %73’ü geçen yıl siber güvenlik sorunlarıyla karşılaştığını belirtiyor. Bu sebeple küçük işletmelerin yeni yılın ilk aylarında kişiselleştirilmiş siber güvenlik çözümlerini kullanmaya başlaması gerekiyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, küçük ve orta ölçekli şirketleri siber saldırılardan koruyacak 5 yöntemi paylaşıyor.
Küçük işletmeler siber saldırılara karşı savunmasız olduğundan birçok saldırgan tarafından hedef alınıyor. Düşük bütçeli güvenlik sistemiyle çalışan küçük işletmelerin kurum içi verilerini koruyacak yeterli altyapısı bulunmaması, onları saldırıya açık bir hale getiriyor. ITRC raporuna göre küçük işletmelerin %73’ü geçen yıl siber güvenlik saldırısına maruz kaldığını ifade ediyor. Bu tehdit ortamı göz önüne alındığında küçük ve orta ölçekli şirketlerin, yıl başlanıgıcında ihtiyaçlarına yönelik yüksek güvenlikli ve kişiselleştirilmiş siber güvenlik sistemi kullanması önem taşıyor. Böylece şirketler hassas bilgileri koruyabilirken olası saldırılara etkili şekilde müdahale edebiliyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, küçük ve orta ölçekli şirketleri siber saldırılardan koruyacak 5 ipucunu sıralıyor.
1. Profesyonel hizmetler kullanın. Küçük ölçekli işletmelerin her zaman uzman bir siber güvenlik ekibi olmayacağı için bir MSP hizmeti kullanmalarını öneriyoruz. Etkili bir denetim gerçekleştirebilen MSP’ler, olası siber güvenlik ihlallerine karşı korunmanıza yardımcı olarak işletmelere kişiselleştirilmiş bir değerlendirme sunar.
2. Eğitime yatırım yapın. Çoğu siber saldırı, çalışan hatalarından veya siber güvenlik sistemlerini kullanırken yapılan yanlış hamlelerden kaynaklanıyor. Bu noktada ekip için eğitim platformu geliştirmek, çalışanların siber güvenlik farkındalığını artırarak onları iç sistemleri koruma noktasında ihtiyaç duydukları araçlarla donatır.
3. Siber sigorta yaptırın. İşletmeyi tehditlere karşı korumak bir zorunluluk olsa da siber saldırı durumunda profesyonel bir desteğe sahip olmak oldukça faydalı. Siber sigorta, bir siber saldırının neden olduğu her türlü hasarı önemli ölçüde azaltacağından işletmelerin tercih etmesi gereken en iyi önlemler arasında yer alır.
4. Yazılımı güncel tutun. Basit bir adım gibi görünse de tüm yazılım güncellemelerini tamamlamak, siber saldırılarla mücadelede büyük bir fark yaratabilir. Güncel olmayan yazılımlar bir şirketin siber güvenliğinde ciddi risklere yol açacacağından son yazılım güncellemelerini takip etmek, şirketin siber güvenliğini korumada basit ama etkili yollarından biridir.
5. Bütünleşik siber güvenlik sistemine öncelik verin. Kapsamlı bir siber güvenlik sistemi, mevcut ve potansiyel güvenlik ihlallerine karşı korunmanın en yaygın yolları arasında yer alır. Farklı güvenlik katmanlarının her birini özenle korumak isteyen kuruluşlar olası sorunları azaltan bir çözüme ihtiyaç duyar. WatchGuard Bütünleşik Siber Güvenlik Platformu, küçük ve orta ölçekli şirketlerin basit ama gelişmiş bir şekilde bütünleşik bir siber güvenlik sistemi kurmasına olanak tanır.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.